• 23/10/2009

15 000 dodatkowych posiłków! Użytkownicy Facebooka wspierają program Podziel się Posiłkiem.

Dzięki zaangażowaniu użytkowników serwisu Facebook i poparciu programu Podziel się Posiłkiem, firma Danone ufunduje niedożywionym dzieciom 15 000 dodatkowych posiłków.
  • 29/09/2009

Rekordowa Zbiórka Żywności PsP: zebrano ponad 375 ton żywności (liczenie trwa)!

Ponad 375 ton żywności zebrano podczas Ogólnopolskiej Zbiórki Żywności w ramach 7. edycji programu Podziel się Posiłkiem. 25 i 26 września w ponad 2000 sklepów w całej Polsce ludzie dobrej woli przekazywali wolontariuszom żywność. Rekordowy wynik pokazuje, że Polacy są coraz bardziej świadomi problemu niedożywionych dzieci i chcą angażować się w dobroczynność. Ofiarność Polaków w tym roku pozwoli na wydanie 750 tysięcy posiłków.

• 23/09/2009

Podziel się Posiłkiem na Facebooku!

Program społeczny Podziel się Posiłkiem zaistniał na Facebooku. Dzięki specjalnie przygotowanej aplikacji użytkownicy serwisu mogą za pośrednictwem Danone`a ufundować aż 10 tys. posiłków dla niedożywionych dzieci. Każdy, kto dołączy do aplikacji otrzyma jeden wirtualny talerzyk. Talerzyki będą na bieżąco sumowane i przeliczane na posiłki wg wzoru:
    2 wirtualne talerzyki = 1 realny posiłek.
  • 21/09/2009

Wystartował nowy rok szkolny, teraz startuje nowy Mleczny START!

Od września w sieci sklepów Biedronka można znaleźć nową, ulepszoną kaszkę Mleczny START. Jest to doskonały pomysł na pierwszy posiłek, bo dobre śniadanie jest jak dobry START – zwiększa szansę na sukces.
  • 14/09/2009

Ogólnopolska Zbiórka Żywności Podziel się Posiłkiem

25 i 26 września w ponad 2 000 sklepów na terenie całej Polski odbędzie się Zbiórka Żywności. Na wszystkich, którzy pragną podzielić się posiłkiem z niedożywionymi dziećmi, czekać będzie ponad 30 000 wolontariuszy Banków Żywności. Wspólnie możemy pomóc w realizacji celu programu Podziel się Posiłkiem – przekazaniu miliona posiłków niedożywionym dzieciom!