• 20/08/2009

Koncert Gwiazd Podziel się Posiłkiem w Białymstoku

29 sierpnia w Białymstoku odbędzie się Koncert Gwiazd Podziel się Posiłkiem, który zainauguruje już 7. edycję programu Podziel się Posiłkiem – ogólnopolskiego przedsięwzięcia na rzecz walki z problemem niedożywienia wśród dzieci. Każdy koncert programu jest wydarzeniem niezwykłym. Twórcami jego sukcesu są nie tylko najpopularniejsze gwiazdy polskiej muzyki, ale również uczestnicy koncertu, którzy biorąc udział w zbiórce żywności, pomagają dzieciom.
  • 14/07/2009

Perły Rynku FMCG rozstrzygnięte!

W tegorocznej edycji konkursu przeprowadzonego przez miesięcznik Wiadomości Handlowe, produkty Danone zwyciężyły aż w dwóch kategoriach. Ponad tysiąc niezależnych detalistów z całego kraju uznało produkty Danone za najlepsze produkty wprowadzone w 2008 roku
  • 02/06/2009

Jagiellonia Białystok pojedzie na finał Danone Nations Cup do Brazylii

30 maja na boisku MUKS „Kosa” Konstancin odbył się wielki finał krajowy Piłkarskiego Pucharu Dzieci Danone 2009.

• 28/05/2009

Danone uznany za jedną z najbardziej odpowiedzialnych firm w Polsce

Z wielkim smutkiem zawiadamiamy o śmierci Daniela Carasso, założyciela marki Danone we Francji.

Ojciec Daniela Carasso, Isaac, stworzył markę Danone w Barcelonie, w Hiszpanii w 1919 roku. Nazwa Danone pochodzi od zdrobnienia imienia jego syna – „Danon” to po katalońsku „Danielek”. Dziesięć lat później Daniel Carasso wprowadził markę Danone na rynek francuski powołując do życia Société Parisienne du Yoghourt Danone (Francuską Spółkę Jogurtu Danone). Miał wówczas zaledwie 25 lat.

• 18/05/2009

Danone wśród największych i najcenniejszych firm w Polsce

Danone po raz kolejny pojawił się w Rankingach najbardziej wartościowych firm działających w Polsce. W każdym kolejnym roku, zajmuje wyższe pozycje.