• DANONE spółki DANONE mama w pracy dzień mamy benefity polityka rodzicielska
    24/05/2018

Dzień matki na co dzień - DANONE wspiera pracujące mamy

Łączenie spełnionego macierzyństwa i rozwoju zawodowego jest możliwe. Dlatego pracujące mamy chętnie wybierają firmy, ułatwiające łączenie dwóch ważnych ról: rodzica i pracownika. Na takie rozwiązania stawia grupa spółek DANONE, wprowadzając międzynarodową politykę rodzicielstwa i od lat konsekwentnie tworząc przyjazne środowisko pracy dla młodych rodziców. Z udogodnień chętnie korzystają pracownicy firmy, w której ponad połowa menedżerów to kobiety -  większość z nich to również mamy.

• Danone, zdrowie, biznes, sukces, kobieta, magda dybska-tabor, grupa spółek DANONE, HR, ludzie
    17/05/2018

DANONE wprowadza międzynarodową organizację HR z siedzibą w Polsce!

Nowopowstała, międzynarodowa organizacja HR przejmuje odpowiedzialność za zarządzanie zasobami ludzkimi w DANONE na 8 rynkach w regionie Europy Środkowo - Wschodniej i Północnej. Siedzibą nowej organizacji jest Polska, która jest strategicznym rynkiem dla DANONE. Rolę Dyrektora HR dla regionu: Polska, kraje bałtyckie i nordyckie obejmuje Magda Dybska-Tabor, od blisko 20 lat związana z grupą spółek DANONE.

• DANONE, zdrowie, praca z misją, przyjazne miejsce pracy, najlepszy pracodawca
    25/03/2018

Praca z misją

Jakiej pracy poszukują Polki?

• Danone, Danio Dwie Warstwy, Zdrowie, Przyjemność, Zdrowe Nawyki, Zdrowa dieta
    15/03/2018

Odkryj drugą warstwę z nowym Danio!

Danio znowu zaskakuje nowością! Do sklepów wkracza Danio Dwie warstwy – serek o smaku śmietankowym, pod którym kryje się pyszna warstwa w trzech wariantach smakowych.

• DANONE, brylanty polskiej gospodarki, nagroda 2017
    11/03/2018

Spółki DANONE Brylantami Polskiej Gospodarki 2017!

Instytut Europejskiego Biznesu zbadał w lutym 2018 r. wyniki finansowe 70 tysięcy polskich przedsiębiorców, których wartość rynkowa wyniosła więcej niż 100 mln zł. Wśród firm nagrodzonych Brylantem Polskiej Gospodarki 2017 znalazły się Żywiec Zdrój, Danone i NUTRICIA, będące częścią grupy spółek DANONE. To rezultat zaangażowania firmy w rozwój kraju, społeczeństwa i działań na rzecz zdrowia. Prawie 15 tysięcy wygenerowanych miejsc pracy, coroczny wkład w gospodarkę Polski w wysokości 2,85 mld zł –  to tylko wybrane efekty działań spółek DANONE, które przekładają się na ten sukces.