• Activia, siemie lniane, Danone
    05/12/2018

Postaw na well-being od środka i na zewnątrz!

Activia korzystając z badań i wiedzy naukowców w zakresie kultur bakterii oraz produkcji jogurtu od wielu lat pomaga konsumentkom pielęgnować swój organizm od środka. Dziś marka postanowiła ułatwić kobietom dbanie o siebie również na zewnątrz! Do 15 grudnia trwa ogólnopolska akcja realizowana we współpracy z polską marką kosmetyków tołpa.

• Śniadanie Daje Moc, 2018, podsumowanie, Danone, zdrowie
    20/11/2018

Już ponad 290 tysięcy uczniów wie, jak ważne jest jedzenie śniadania

Dziś po raz ósmy szkoły podstawowe w całej Polsce przygotowywały zdrowe posiłki w ramach 8 listopada - Dnia Śniadanie Daje Moc. W obchodach, jak co roku, brali udział uczniowie, rodzice i nauczyciele klas 1-3. Wspólnemu przygotowywaniu zdrowych śniadaniowych smakołyków towarzyszyły w wielu szkołach występy artystyczne, konkursy czy wykłady specjalistów w kwestii żywienia.

• Danio, tak pyszne, że aż strach!
    14/11/2018

Tak pyszne, że aż strach!

Badania potwierdzają, że Danio jest numerem jeden na rynku*. Serek homogenizowany o smaku waniliowym w kubeczku 140 g jest bestsellerem w portfolio marki** a Mały Głód to dziś już kultowa postać na rynku FMCG. W oparciu o te dane na początku listopada br. wystartowała nowa kampania reklamowa „TAK PYSZNE, ŻE AŻ STRACH!”.

• Śniadanie Daje Moc 2018, Danone, Partnerstwo dla zdrowia
    16/10/2018

Już po raz ósmy szkoły podstawowe mogą wziąć udział w programie „Śniadanie Daje Moc”

8 października rozpoczęła się ósma edycja wyjątkowego programu edukacyjnego Śniadanie Daje Moc. Organizatorzy wydarzenia zapraszają uczniów, rodziców i nauczycieli klas 1-3 do wspólnej nauki o zdrowym odżywianiu. W zabawie wzięła udział już ponad połowa szkół podstawowych w Polsce*! W najbliższej edycji będzie można skorzystać z inspirujących scenariuszy lekcji, włączyć się w ogólnopolski finał programu 8 listopada oraz powalczyć o atrakcyjne nagrody dla klubów i szkół w konkursie na najlepszy śniadaniowy reportaż. Więcej szczegółów w dalszej części materiału.

• Danoners World Cup, polska drużyna na podium
    03/07/2018

Polska drużyna piłkarska zwycięzcą międzynarodowego turnieju Danoners World Cup

Polacy wygrywają międzynarodowy turniej piłki nożnej – to nie niespełniony sen kibica naszej reprezentacji, a prawdziwy rezultat organizowanych na kształt mundialu rozgrywek dla pracowników spółek DANONE. Drużyna złożona z pracowników firm Żywiec Zdrój i Danone (produkty mleczne), w turniejowej rywalizacji pokonała kilkadziesiąt najlepszych drużyn piłkarskich z całego świata. Jednocześnie firma po raz kolejny udowodniła, że jest przyjaznym miejscem pracy i realizowania pasji, którego wewnętrzną siłę stanowią ludzie.