
MyPro+, produkt dla aktywnych
Szczerze wierzymy, że regularna aktywność fizyczna może pomóc Ci stawać się najlepszą wersją siebie. Chcemy towarzyszyć Ci w tej drodze, wspierać i kibicować. Naszym najlepszym sposobem na to jest zapewnienie Ci funkcjonalnych i smacznych produktów.
Czym jest Danone MyPRO+?
Danone MyPRO+ to produkty stworzone z myślą o osobach aktywnych fizycznie. To idealny partner w aktywnym stylu życia - po treningu, jako część zbilansowanego śniadania albo jako przekąska białkowa w ciągu dnia.
Zawierają 25 g białka, które przyczynia się do przyrostu masy mięśniowej, oraz 5100 mg aminokwasów rozgałęzionych BCAA.
Wiedząc, co jest ważne dla osób aktywnych fizycznie, zadbaliśmy o to, aby nasze produkty nie zawierały:
- dodanego cukru (ma jedynie cukry naturalnie występujące w mleku)
- tłuszczu
- substancji konserwujących ani barwników
oraz były bezlaktozowe (zawartość laktozy < 0,01 g / 100 g).
Mleko smakowe dostępne jest w dwóch pysznych smakach: czekoladowym oraz waniliowym, natomiast jogurt pitny w trzech: truskawkowo-malinowym, waniliowo-ciasteczkowym oraz cytrynowym.
Dlaczego białko jest takie ważne?
Białko stanowi podstawowy składnik zbilansowanej diety, niezbędny przede wszystkim do tego, aby budować i wzmacniać mięśnie. Co ważne, białko nie tylko buduje mięśnie, ale także odbudowuje je. Na ile organizm efektywnie wykorzysta białko zawarte w pokarmie zależy od aminokwasów, z których jest zbudowane, a dokładniej od zawartości w nich aminokwasów egzogennych oraz ich wzajemnych proporcji.
Czym są aminokwasy rozgałęzione BCAA?
W skład białek może wchodzić do 20 różnych aminokwasów, 9 z nich nie może być syntetyzowanych przez organizm ludzki i muszą być dostarczone wraz z pokarmem. Są one nazywane niezbędnymi egzogennymi aminokwasami (EAA): izoleucyna, leucyna, lizyna, histydyna, metionina, fenyloalanina, treonina, tryptofan, walina.
Spośród 9 egzogennych aminokwasów (EAA) 3 nazywane są aminokwasami rozgałęzionymi (BCAA). Są to leucyna, izoleucyna, walina. Rola BCAA w funkcjonowaniu mięśni jest dobrze znana. W szczególności leucyna, która jest w stanie zainicjować syntezę białek mięśniowych.