Robimy ferment, czyli co? Po pierwsze - od 1919 roku produkujemy m.in. jogurty, czyli fermentowane produkty mleczne. Ich spożywanie niesie ze sobą wiele korzyści zdrowotnych. Czemu? Ponieważ są wartościowym źródłem cennych składników odżywczych – w tym białka i wapnia, a także zawierają inne składniki mineralne i witaminy. Zawierają również probiotyczne bakterie jogurtowe, czyli żywe mikroorganizmy, które – kiedy są przyjmowane w odpowiedniej ilości – przynoszą korzyści zdrowotne. Żywe kultury jogurtowe poprawiają  trawienie zawartej w produkcie laktozy, co jest szczególnie ważne dla osób mających z tym trudności.

Ferment robimy jednak także w przenośni. Wspieramy naszych dostawców mleka we wdrażaniu kluczowych dla środowiska zmian - praktyk rolnictwa regeneratywnego. Wspólnie z nimi dbamy także o dobrostan krów, od których czerpiemy wysokiej jakości surowiec - mleko. Nasze jogurty produkujemy w sposób zrównoważony, z szacunkiem dla przyrody i z zachowaniem najwyższych standardów. 

 

Sprawdź, czym dokładnie jest jogurt, jak powstaje i jakie korzyści niesie ze sobą włączenie go do codziennej diety.

Aktualności